Wijnen

Wijn:

Wijn is een alcoholhoudende drank die ontstaat na de gehele of gedeeltelijke gisting van het druivensap, waarbij de suiker van de druiven wordt omgezet in alcohol.

Er worden stille wijnen, mousserende wijnen en versterkte wijnen onderscheiden, die zowel in kleur (rood, wit, rosé) als in smaak (droog, halfdroog, zoet) kunnen variëren. Nadat de druiven machinaal of handmatig zijn geoogst, worden ze geperst. De druivenschillen, pitjes en steeltjes blijven vervolgens nog in het druivensap weken, wat de smaak ten goede komt. Hoe langer dit "restmateriaal" in het sap blijft weken, des te donkerder wordt de wijn. Vervolgens begint het gistingsproces, waarbij de suikers van de druiven worden omgezet in alcohol. Veel witte wijnen worden na het eerste gistingsproces al in vaten opgeslagen, maar andere wijnen ondergaan na enkele maanden een tweede gistingsproces, waardoor de wijn minder zuur van smaak is. Nadat de bacteriën en de gist uit de wijn zijn gefilterd, wordt deze gedurende enkele weken tot maanden in vaten opgeslagen om verder te rijpen, waarna de wijn wordt verkocht. Belangrijke wijn producerende landen zijn, Italië, Frankrijk, Duitsland,Spanje, Australië, Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Maar ook in Nederland zijn verschillende wijnbouwers actief.

Naast de wijnen van bovengenoemde wijnhuizen hebben we natuurlijk nog veel meer. Zo hebben we een gevarieerd aanbod in port. Gevarieerd, maar nauwelijks in kwaliteit! Ook onze dessertwijnen zijn niet te versmaden! En in een aantal gevallen kunt U de wijn nog proeven ook in onze winkel!

Wilt u zeker weten dat wij uw favoriete fles op voorraad hebben? Neem dan even telefonisch contact met ons op!


Onze winkel


Locatie

Contact

Kools Dranken
Grotestraat 185
5151 BK Drunen

T: 0416-374483
E: info@koolsdranken.nl

Openingstijden

In de laatste maand van het jaar hebben wij weer verruimde openingstijden.

Ma: gesloten
Di-Do: 9:00 tot 18:00 uur
Vr: 9:00 tot 20:00 uur
Za: 9:00 tot 17:00 uur

Nieuwsbrief

Heer   Mevrouw


Privacyverklaring van Kools Dranken